Search This Blog

Tuesday, July 28, 2009

Бесплатен интернет ...

Најпрвин владата презема неколку јас би рекол килави акции за бесплатен интернет:

Повеќе »

 • Во неколку наврати се пристапи кон акцијата бесплатен интернет за сите преку таканаречената дијал-ап конекција. Тотално промашување од кое се офади само интернет провајдерот кој го делеше интернетот.
 • Отвори во сите градови Интернет клубови во кои даваше бесплатен интернет. Оваа акција е килава бидејки првин е прескапа инвестиција која се состои од закуп на простории каде се дава интернет, се купи опремата која воопшто не е ефтина како и вработување на луѓе кои ке ги одржуваат и управуваат просториите. Овие интернет клубови се претворија во партијаски клубови на ВмроДпмне ...
 • Малку беа градовите - од минатата година во сите поголеми села се отворија интернт клубови, со слична трошковна структура како оние градските ... повторно тие се претвараат во бесплатни клубови за ВмроДпмне членовите ...
 • Акцијата ја преземаа општините. Најпрвин Чаир објави дека во цела Стара чарчија има бесплатен ВиФи интернет.
 • Од пред некој ден Коце Трајановски објави дека во паркот Жена Борец има бесплатен интернет ... на ова најмногу се израдуваа пензионерите кои се “најголеми“ корисници на интенетот ... важно некој ке лапа дваесет и пет-шест-ињади денари месечно за делење на интернетот во паркот Жена Борец.
 • Следната акција ке биде веројатно бесплатен интернет за стариот дел на Градскиот парк ... се побунија тамошните пензионери ...
Владата сакајки да прокнижи успех во употребата на новите интернте технологии, направи многу грешни потези.
 • Откако Македонија ја прогласи како земја која тотално е покриена со ВиФи интернет мрежа - проект кој беше спонзориран од САД фондација (од кој се офајди само изведувачот на проектот, кој практички стана сопственик на мрежата, преку која ги снабдува со интернер сите школи во Македонија).
 • ВиФи технологијата во меѓувреме застаре и практички е неупотреблива бидејки е со премала брзина и слаб капацитет на линк ...
 • Не создаде скоро ниедна ВиФи точка таму каде има највеќе потреба во студенските домови, библиотеките, државните и општинските установи ...
 • Не ја искористи и втората технологија за добивање на нешто побрз интернет. Имено пред скоро две години додели концесија за државно и општинско користење на таканаречениот Вајмакс ... Концесиите пропаднаа - никој ништо не изгради.
 • Не изгради мрежа на оптички интернет автопат во Македонија. Долго време има мрежа на оптички кабли кои не се користат за пренос на интернет. Иако ова е најефтин автопат кој може да го изгради владата не постави ни километар од него.
Единствена светла точка во сево ова се кабелските провајдери кои во погусто населените населби и градови создадоа мрежа преку која практички го срушија монополот на МТ-нет за Бродбенд интернет - со што цената падна на поднослив 500 денари за месечна конекција на интернет. Во меѓувреме владата на неколку пати се пофали за огромната интернет пенетрација, која можеше да биде многу побројна. Интернетот во школите поради слабиот проток е практички неупотреблив ...
 1. Интернет, блог, содржина ... МИСЛЕЊЕ/СТАВ ...Интернетот станува секој ден се поголема „Александриса библиотека“. На него пред се можеш да се информираш ...
 2. Скоје и Македонија се сиви зони на интернет мапите ...
 3. Интернет пенетрацијата во Македонија 44 проценти ...
 4. Македонскиот јазик е во црна дупка на светските интернет пребарувачи ...
 5. Интернет телевизија нуди и „Македонски телеком“ - T-Home ... Triple play ...
 6. 41,5 отсто македонци користат интернет ... компјутер користеле 50 отсто ...
 7. Бродбенд интернетот во Македонија во експанзија ...
 8. Оптиката во МК и развојот на интернетот ... МК Интернет Автопат ...
 9. „Зголемување на пенетрација на широкопојасен интернет во Македонија“ ...
 10. Интернет-Македонија ...
 11. AEK - го минира развојот на интернет комуникациите ...
 12. Интернет трка ... и во МК ... конечно ...
 13. Космофон од денеска стартува со интернет на 3G мрежата ...
 14. Бесплатен интернет ...
 15. Интернет понуда во Македонија денес ...
 16. ИНТЕРНЕТ - Кога ќе имаме поевтин и подостапен ? ...
 17. Интернет без граници! – волан предлози ...
 18. Интернет пенетрација - табела 99-2007 ...

2 comments:

Anonymous said...

Dobro kade se tie internet klubovi? Imaat li adresa? Konkretno me interesira za Ohrid, koj iako e turisticko mesto so internetot ne moze bas da se pofali.

Anonymous said...

А бе Волан, голем негативец си,владата се труди да направи нешто а ти само ли критизираш....пчелата секогаш оди на цветот, а мувата секогаш се лепи на изметот....се е до свесноста.......жално

Blog Archive

Site Meter