Search This Blog

Sunday, January 31, 2010

Уште една „фабрика“ во Центар

http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/C8E41EE4C492A449B1E285747B9684D4.jpg http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs147.snc3/17451_1177015996656_1565812820_30440059_1144585_n.jpg
Уште една „фабрика“ никнува во Центарот на Скоје на левиот бтег на Вардар. Досега за овие две години никнаа неколку фабрики:               Повеќе ».....

  • Реизградба на театарот
  • Музеј на жртвите од комунизмот, во склоп на музејот на ВМРО
  • Зграда на Архив на Македонија, заедно со Археолошкиот Музеј
  • Зградата на Филхармонија
  • Најнов во низата на фабриките е деновите започнатата зграда на МНР
  • Во нејзина близина има уште две мајркици за нови „фабрики“
Во сите овие 5 шест нови „фабрики“ работа ке најдат нови вработени во државната администрација – која е единствената фабрика која работи во Македонија. Бидејки пари за овие објекти нема – нели криза е, за нив се земаат странски кредити. Најголемиот трошок не е градбата на објектите, тоа се еднократно дадени пари – туку трошоците за одржување на објектите, греење, електричка енергија и трошоците за плати за „фабричките работници“ – сете овие редовни годишни трошоци долго време ке го толчи МК буџет.

No comments:

Blog Archive

Site Meter