Search This Blog

Saturday, January 30, 2010

Национална свест и споменици

Кога на Владата и на Претседателот не им појдува од рака да градат/отвараат нови работни места, да го подобруваат животниот стандард и да ја намалуваат сиромаштијата - тие за да се најдат демек на работа градат национална свест и споменици. Умот можеби ке се најаде, но стомакот ке остане празен. Очито некој ги помешал приоритетите.          Повеќе ».....

Да, ке заборавев и општинската самоуправа не заостанува, покрај градење на празни ветувања од типот на слободни царински зони и рестартирање на старите фабрики, тие градат величенствени споменици. Ете, за малку ке ги заборавев јарболите, музеите. Црквите и Џамиите не сакам да ги мешам - тие се одвоени од секуларната држава.

1 comment:

Anonymous said...

Dobro bre druze neli ti stana dosadno se edno te isto da tropas,pa nema da ima novi rabotni mesta zatoa sto gi nema ni vo zapadna evropa,celata svetska ekonomija e usporena,toa i malo dete go znae i treba malku podolgo vreme za dvizenje napred za nivnata ekonomija pa duri posle sme nie na red,pak ke ti kazam toa i malo dete go znae veke ..... i dobro e sto deckive na cela maka barem ja gradat nacionalnata svest .... ili toa za tebe ne e vazno ..... odi batka na Vodno napravi si Snesko ....

Blog Archive

Site Meter