Search This Blog

Thursday, January 14, 2010

Мара Бунева

http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/322D4F201B8F8544BDA5A9E2D628D48C.jpg
Вчера се одржа панихида за Мара Бунева при што подржувачите на нејзуниот лик и дело поставиле нова спомен плоча. Досегашните спомен плочи беа насилно одстранувани. Во неколку минати години имавме разни безредија поврзани со прославувањето на ликот и делото на Мара Бунева. Првиот споменик на Мара Бунева бил подигнат во времето на Бураскиот окупаторски период.  Во Скопје имаме силна историја на поставување и рушење на споменици.За Мара Бунева имав неколку поста во минатото, тука само ке дадам линк до нив:            Повеќе ».....

http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/3AF13CA06411BA46A8C19CAC3F565B95.jpg
http://www.utrinskivesnik.com.mk/WBStorage/Articles/004721969186154FB16163EBCB7647FF.jpg
[buneva9335-13.1.08.jpg]
Atentat Prelik 61 Politika fotka - skecot.jpg
http://mediapool.bg/photo/l_125004.jpg
http://img213.imageshack.us/img213/718/208asl27fl.jpg
[MaraBuneva_1942.jpg]
http://www.utrinskivesnik.com.mk/WBStorage/Articles/47C086D0CB159F49B02CCD722EE9DE2C.jpg


No comments:

Blog Archive

Site Meter