Search This Blog

Sunday, January 17, 2010

Како се/ке се трошат бриселските пари

Научени на наш менталитет каде парите се делат по фамилијарен т.е. родниско/пријателски/кумски принцип, во некои агенции каде влегоа пари од Брисел се практикува проверениот Бугарски модел на трошење на Бриселски пари. Тоа го приметува Брисел и реагира.        Повеќе ».....

Ако европските пари се делат по вакви „роднински“ и „пријателски“ критериуми, тогаш можам да предпоставам дека буџетот на РМ сигурно не се дели на ваши и наши, бидејки се разбира нашите си се наши. Ем парите се наши ем корисниците се наши. А како сето тоа се контролира видовме од примерот на инспекторот кој нели сам си даде оставка, откако го фатија со прстите во мед т.е. го сменија поради морални причини, но кривица не му најдоа – па човекот нели е наш, се борел за нашата кауза а ние ке го казуваме. Не иде.

Уште не сме ни почнале да добиваме вистински дози на пари од Брисел а веќе не зарази вирусот на бугарскиот криминален модел на делење на пари добиени од Брисел. Балканот си го покажува својот лик. Тоа нема да помине кај Брисел. Не поминува ни во Бугарија, Грција – нема да помине ни во Македонија. Си велам и што ке ни се парите од “ку*вата“ Европа, која не ни дава НИЕ да си направиме критериуми на кого и колку ке му ги дадеме од парите. Па парите се за трошење, ко и нашиот буџет де. Ни се мешаат во внатрешната политика и право. Па ние владееме со државата суверено бре.

No comments:

Blog Archive

Site Meter