Search This Blog

Saturday, January 23, 2010

Премиер на партијска трибина/кампања - Зарем нема закон што го забранува тоа?!

Премиерот почна турнеја на партијски трибини меѓу народот низ Македонија. Изјавува дека е тоа редовна пракса на средби со народот а не предизборни митинзи. Мене ми е друго прашањето. Има ли право човек кој е платен од сите граѓани да користи придобивки на премиерска фотеља и дефакто на државен трошок да води партијска кампања.          Повеќе ».....


Незнам дали има законско право - но морално право НЕМА.

Ова се повторува на сите избори и во периодот на предизборието. Избрани функционери во сите нивои на власта во врме на предизборие и во време на избори го користат работното време и државни средства за агитирање на партијски митинзи. Колони од десетици мерцедеси кои се државни возила се редовен придружник на вакви митинзи и средби со народот за партијски цели. На сето ова се додава и таканаречената од мене „Автобус демократија“, каде со неколку автобуси се четаат професионални викачи по партијските трибини. Не не мислам за забавувачите - туку баш на они професионалните викачи кои викаат Уааааааааа или други промотивни пароли и силно ракоплескаат мавтајки со партијски обележја. Партиите на власта ги злоупотребуваат имотот на граѓаните и го користат за нивни цели. Зарем нема закон што го забранува тоа?!

No comments:

Blog Archive

Site Meter