Search This Blog

Monday, July 14, 2008

Новата Влада на РМ - ке биде изгласана на 26 Јули ...

 1. Никола Груевски, Премиер - 38, м-р економски науки
 2. Зоран Ставревски, Вицепремиер - 44, м-р економски науки
 3. Абдилаким Адеми, Вицепремиерско место за Рамковниот договор - 69, Висока школска подготовка
 4. Гордана Јанкуловска, МВР - 35, м-р правни науки
 5. Антонио Милошоски, Надворешни работи - 32, м-р Евроинтеграција
 6. Зоран Коњановски, Одбрана - 41, Машински инжењер
 7. Трајко Славевски, Финансии - 48, д-р екомски науки
 8. Миле Јанакиески, Транспорт и врски - 30, Дипломирал менаџмент и бизнис
 9. Ивица Боцевски, Евроинтеграции - 31, Дипломираниот политиколог и американски магистрант по јавни и меѓународни работи
 10. Михајло Маневски, Правда - 71, Дипломирал на Правниот факултет во Скопје
 11. Ацо Спасеновски, Земјоделие - 39, Дипломирал на Земјоделскиот факултет во Скопје
 12. Елизабета Канчевска, Култура - 38, Магистрира на постдипломските „Европски студии за интеграција и комуникации”
 13. Перо Стојановски, Образование - 38, Електротехнички факултет, Скопје
 14. Иво Ивановски, Информатичко општество - 30, Магистрирал во 2003 на насоката хардверски инжинеринг
 15. Веле Самак, Министер без ресор задолжен за странски инвестиции - , Магистрирал од областа на бизнис администрацијата
 16. Фатмир Бесими, Економија - 33, докторант е по економија
 17. Бујар Османи - Здравство- 29, хирург од градската болница
 18. Муса Џафери, Локална самоуправа - 49, Дипломирал на Економскиот
 19. Џелал Бајрами, Труд и социјала - адвокат
 20. Неџати Јакупи, Животна средина - доктор
 21. Хади Незири, Министер без ресор - 56, Вишо образование. Инженер
 22. Неждет Мустафа, Министер без ресор - 46, Професор по филозофија
Просечната старост на оваа Машка Влада со исклучок на Гордана Јанкуловска и Елизабета Канчевска е 40 години - најстар е Маневски со 71 година а најмал Османи со 29 ... во Владата има тројца доктори на науки и седуммина магистри ... па, нека скршат нога ...

1 comment:

Tomi said...

Освен Гордана... и Елизабета Канчевска е тука како претставник на понежниот (а лично сметам и подобриот и повредниот) пол.

Нека скршат не само нога, туку и други работи... само да тргне на подобро работава. Ама вистински на подобро, а не со маркетинг кампањи.

Blog Archive

Site Meter