Search This Blog

Sunday, July 06, 2008

Пловечки градови ... Floating city ... Колонизација на океаните ...

Во последните неколку години светската научна јавност посочува дека се движиме во доба на глобално загревање на планетата земја ... што ке представува зголемување на површините под вода ... така да едно од предвидувањата е дека за 100 години нивото на морето ке се дигне за неполн метар ... тогаш Лондон, Њујорк и многу светски метрополи ке бидат под вода ... како денешна Венеција ... дел од футуристите се занимаваат - како да го решат проблемот со животниот простор на луѓето:

читај повеќе »

http://i.treehugger.com/images/2007/10/24/flotingcity1.jpg

http://i.treehugger.com/images/2007/10/24/floatingcity1.jpg

http://www.crystalinks.com/stargateatlantiscity704.jpg

http://www.oceanlinermuseum.co.uk/Freedom%20Ship.jpg

http://blog.mindblizzard.com/uploaded_images/tudelft_001-791482.jpg

http://gcaptain.com/maritime/blog/wp-content/uploads/2008/03/cool-futuristic-floating-city-design.jpg

http://www.freedomship.com/freedomship/gallery/new/bow_low.jpg
http://www.foxnews.com/images/389699/0_21_070408_FloatingCities_450.jpg
Идејата за написов ми ја даде написот од Време - Пловечки градови - спас за бегалците од климатските промени ... во кој се разбира не се дадени линкови од каде им е идејата за написот ....
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2008/07/03/article-1031438-01D5618300000578-781_468x317.jpg
Интернет медиумите тоа не го прават ... а имаат и поголем простор ... линкот е моќ на интернет медиумите ...
Линкови на горните слики не ви се потребни ... укуцајте во Гоогле “Floating city“ ... одете на имиџ ... ке ви се отворат самите ... така и го пронајдов линкот од написот од Време ... Колонизација на океаните е стара идеја на футуристите ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter