Search This Blog

Friday, July 18, 2008

Караманлис сепак одговори на писмото на Груевски ...

Караманлис сепак одговори на писмото на Груевски ...

  • Нема “македонско“ малцинство во Грција. Такво никогаш и немало. Секое спротивно тврдење е политичко поттикнување и непочитување на историската реалност во регионот.
  • Што се однесува пак до економските прашања, секој може да ја искористи можноста за барање на правото во судовите, вклучувајќи го и Европскиот суд за човекови права во Стразбур.
  • Времињата се сменија, Уверен сум дека иднината на балканските држави е во европските и во евроатлантските институции. Времето на националистите помина и дефинитивно и неповратно треба да се остави во минатото.
Сега решението каде е ... на суд веројатно ... бидејки очито имаме различни ставови ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter