Search This Blog

Thursday, July 03, 2008

Зошто на Македонија и требаат НАТО и ЕУ ...

По се поголемиот раст на НАТО и ЕУ скептицизмот, би се осврнал на прашањето - зошто на Македонија и Македонецот и се неопходни НАТО и ЕУ ...

Македонија е една од најмалите држави во светот и по својата територија и по бројот на жителите ... значи во денешно време на глобализација - неможе да функционира самостојно, пред се економски ... а и безбедносно ... значи НАТО ни е потребен заради сигурноста на безбедносен план ... а ЕУ заради економската сигурност ...

Има и една трета, не толку помалку важна цел зошто ни се потребни НАТО и ЕУ ... тоа се СТАНДАРДИТЕ на НАТО и ЕУ ... преку исполнувањето на стандардите на НАТО и ЕУ, се подобрва квалитетот на животот на секој жител/граѓанин на Македонија ... така ке се спасиме од потребата да измислуваме “топла вода“ ... ке се спасиме од самите себе ...

1 comment:

Anonymous said...

KOGA SITE KOMSII TI SE VO SKUTOT NA NATO,APSOLUTNO NEMA NIKAKVA OPASNOST PO BEZBEDNOSTA NA MAKEDONIJA,ZASTO AKO NEKOJ OD KOMSIIVE SAKA NESTO DA NAPRAVI,NEKOJA ZAVRZLAMA, TOA NEMA DA BIDE TOJ TUKU TOA KE BIDE NATO,STO SE ODNESUVA DO TVOJATA EU I SKEPTICIZMOT STO RASTE,PA TOA E SOSEMA NORMALNO POSLE SOGLEDUVANJETO NA 100-te LICA NA EU A STANDARDITE NA NATO NEMAAT AMA BAS NIKAKVA VRSKA SO KVALITETOT NA ZIVOTOT,TAKA DA REKLAMATA ZA NATO I EU NE TI BAS POGODENA BATKA.

Blog Archive

Site Meter