Search This Blog

Wednesday, July 30, 2008

Филип втори ... скулптура во Битола ...

http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/DB38A5AB7FA6184A82560FF6E5824802.jpg
Филип втори ... скулптура во Битола ...
Првиот монументален споменик на таткото на Александар Македонски, кралот Филип Втори, за првпат во Македонија, ќе биде поставен во Битола. Споменикот, дело на велешкиот скулптор Ангел Коруновски, за десетина дена, од Нови Сад, каде што се лие во бронза, ќе биде донесен во Македонија, а потоа и во Битола, од каде го порачала Општината.

No comments:

Blog Archive

Site Meter