Search This Blog

Wednesday, July 09, 2008

Албанија ...нашиот западен сосед ...

http://www.bbc.co.uk/worldservice/images/2008/06/20080620115727albania_drac_plaza.jpg http://www.bbc.co.uk/worldservice/images/2008/06/20080620111914elbasan_amfiteatar.jpg

Секојпат кога ке прочитам напис за една од нашите соседни држави во кој се опишува патување ми привлекува внимание ... особено ако се работи за комшиска држава во која никојпат не сум бил ... Албанија граби со крупни чекори во последните десетина години (и економски и политички ...) ... големо градилиште ... Културата на комшиите можеме да им ја спознаеме само ако ги посетинеме ...

Албанија: Добредојдени на море! ..

No comments:

Blog Archive

Site Meter