Search This Blog

Tuesday, July 15, 2008

Писмата на Груевски ...

Груевски очито љуби да пишува писма ... веројатно така полесно се изразува, во однос на директната комуникација ... еве тоа го покажува и со писмото до Караманлис - во врска со егејците и егејското прашање ... Ако Груевски успее да го реши прашањето со едно писмо - тогаш навистина ке треба да се преиспита зошто во минатите 60 години на никого не му текна ни писмо до некој грчки премиер да пише ...

читај повеќе »
Околу писмото на Груевски за да стане поуспешно и предлагам на владата да плати/потикне некој од светските новинарски пера да напише неколку написа во светските медиуми ... вака ако остане само како коресподенција меѓу премиерите на Македонија и Грција брзо ке се заборави ... или можеби е ова совет на америте и нивната дипломатија ... ако е така брзо ке го видиме „писмото“ по светските медиуми ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter