Search This Blog

Saturday, July 19, 2008

Собраниска математика ... што ке ни е Парламен - си имаме Влада ...

  • Откако во Собранието веќе нема опозиција ни за декор, за еден закон ќе им требаат три минути. Една минута за образложение. Една минута додека спикерот прочита што става на гласање. И една минута додека прочита што изгласале заедно со времето потребно за гласање.
  • Да направиме проста математика. Ако еден закон се носи за три минути, тогаш за еден час можат да се донесат 20 закони. Доволно е пратениците да работат по пет часа дневно. Ќе донесат 100 закони дневно. Тоа се илјада закони за две недели.
  • Две илјади закони за еден месец.
По вакво ниво и брзина на носење на закони ... парламентот може да оди на подолг одмор ... а и што ке ни е Парламен - си имаме Влада ... зошто непотребно да се трошат пари за трошоците што ги прават пратениците ... а што ке ни е и Влада си го имаме Груевски ... да си го прогласиме за крал ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter