Search This Blog

Saturday, July 05, 2008

ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ сепак заедно во Влада ...


Доцна синоќа ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ сепак се договорија за учество во нова Влада на РМ ...

  • Груевски со ова докажа дека созреал како политичар ...
  • се одлучува на варијанта која му дава можност во подполност да ја спроведе својата програма ...
  • со ова Груевски има и двотретинско и бадинтерово мнозинство ...
  • веројатно во текот на мандатот брзо ке се донесат сите закони од ЕУ регулативата за кои беше неопходно бадинтеровото мнозинство ...
  • можно е брзо да се промени и Уставот особено во делот за избор на Председателот на РМ ... не е тајна дека Груевски се залага за избор на председател во Парламентот ...
  • пред изборот на Влада најверојатно ке претрпи измена и Законот за Влада на РМ ... нови министерства за Информатика и ЕУ интеграции ...
Сега се зависи каква е фактурата на ДУИ ... и колку од тоа е спремен Груевски да “плати“ ... Да се надеваме дека ова зацврстување на Владата на РМ брзо ке донесе помак и во НАТО и ЕУ интеграциите ... сепак Ахмети има голем кредит кај ЕУ дипломатите - кои и го створија ... или можеби ке гледаме друг процес кој представува мека федерализација на РМ ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter