Search This Blog

Sunday, July 20, 2008

Џемпер наместо греење! ...

http://www.bbc.co.uk/worldservice/images/2007/09/20070903074745gasring_bbc203.jpg

Вака е поднасловот на Тајмс ... енергенсите страшно фураат со непрекинат раст на цени ... цените растат заради многу фактори ... меѓу кои има многу и мешетарски од белосветските мултинационални компании ...

читај повеќе »

Најскапо/најлошо ке поминат најсиромашните земји - меѓу кои и нашата на која страшно лошо сето ова се одразува во платнобилансната позиција на државата, на државно ниво ... до коска празнење на домашниот буџет ... сепак англичаните и другите богатни западноевропски земји со нивниот домашен буџет полесно ке ја пребродат кризата ...

Од енергетската криза тријат раце и даночниците во сите држави - не ги намалуваат даноците на енергенсите ... така е и кај нас ... скоро имавме ребаланс на буџетот кој е највеќе последица на зголемените цени на енергенсите ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter