Search This Blog

Thursday, July 10, 2008

Брат Љубе ослободен ... Тарчуловски осуден 12 години затвор ...

Искрајно и порано предвидував дека командната одговорност тешко ке му се докаже на Брат Љубе .... бидејки наредбите за нападот ги носеше Председателот Трајковски ... а за Тарчуловски бев скептичен ... против него сведочеа бројни “очевидци“ ... и очекував дека ке го осудат но не на толку многу години ...

читај повеќе »

  • Поранешниот министер за внатершни работи на Македонија, Љубе Бошкоски се враќа во Македонија. Пред неколку минути судот во Хаг изрече ослободителна пресуда што ја донесе Судскиот совет на Хашкиот суд по едногодишното судење.
  • Јохан Тарчуловски пак е осуден на единствена казна 12 години затвор. Тој ќе биде префрлен во државата каде што ќе ја издржува казната.
  • Тарчуловски е обвинет по следниве точки: убиство, безобзирно уништување и сурово постапување. “Советот е убеден дека утрото на 12 август група од 60 резервисти и припадници на “Комета“, а можби и повеќе од 100, влегле во селото. Групата била предводена од Јохан Тарчуловски“, беа дел од зборовите искажани пред донесување на пресудата.

No comments:

Blog Archive

Site Meter