Search This Blog

Sunday, July 06, 2008

Од оружје се гине ...

“Оној кој носи и утпотребува сабја - од сабја и умира ...“. Ова е стара народна мудрост - која важи засекогаш ... преведено на денешни денови - Оној кој поседува, носи и употребува оружје - од оружје и умира ...

Кога нашиве “браќа“ албанци ке го разберат ова ... Што сега му значи на Рафис Алити (потпретседателот и пратеникот на ДУИ ...) што неговата партија ке формира Влада ... веројатно ништо - во однос на животот на неговиот син ... кој заедно со уште осум Албанци се застрелани во вчерашната престрелка во Радуша ..

No comments:

Blog Archive

Site Meter