Search This Blog

Tuesday, July 01, 2008

Еу интеграции ...

Во минатите шест месеци кога со ЕУ председателствуваше пријателска Словенија ... не успеавме да направиме значаен исчекор во ЕУ интегративните процеси ... како и сиве овие 18 години не кочеше Грција - со своите пријатели ... во кочењето “срамежливо“ припомогна и Бугарија ...

Сега кога председателствувањето го презема Франција - не очекувам некои спектакуларни резултати .. Франција отворено кажува:

  • најпрвин решете си го прашањето со Грција ... сакајте ги грците ...
  • а Еу мора да го реши прашањето со Ирска ...
  • самоубиство на интегративниот процес направивме со начинот на кој поминаа изборите ...
  • како и да сите советуваат реформите да продолжат ...
  • се надевам дека барем со визите до крај на година ке се среди и конечно ке ни се укинат ...
  • ЕУ скептицизмот расте ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter