Search This Blog

Thursday, July 31, 2008

Владата го продолжи мандатот на Ханџиски ...

http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/369EA93CB145134CB90B5CE859E5AE62.jpg

На изненадување на сите Владата го продолжи мандатот на Благоја Ханџиски ... кој е долгогодишен амгасадор во Грција ...

читај повеќе »

  • Актуелниот македонски амбасадор во грчката престолнина замина пролетта 2003 година со указ на претседателот Борис Трајковски, а претходно предложен од владата на СДСМ ...
  • премиерот Груевски, како што тврдат изворите, во неколку наврати изразил големо задоволство од неговата мисија во Атина. Дури, според одделни извори, се пласира и заклучокот дека поддршката што ја добива Ханџиски од Владата на политичките ривали предизвикува нервоза во неговата матична партија СДСМ.
  • Ханџиски е поранешен министер за надворешни работи и
  • министер за одбрана и
  • член на сениорската постава на опозициските социјалдемократи.
  • поранешен генерален секретар на СДСМ, ...
Дали со овој потег Груевски покажува дека неможе да најде друг добар кандидат за дипломатската мисија во Атина ... и самиот Ханџиски е веројатно изненаден ... се сеќавате дека тој враќајки ги личните работи во земјата пред месец два му беше украден автомобилот ... или пак Груевски смета дека враќањето на Ханџиски во државата во време кога СДСМ е во криза не е добра опција - поради евентуалното повторно вклучување во првите редови на СДСМ ... кое би можело да допринесе за заздравување на ошемутената опозиција ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter