Search This Blog

Friday, July 18, 2008

Крстопат ... или слепо црево на Балканот ...

Дали е Македонија вистинска раскрсница на Балканот ... како што пишува во сите учебници по географија и историја - или е само слепо црево ... ке дознаеме од тоа за колку од долните понудени делници за автопат, ке се пријават заинтересирани инвеститори ...

читај повеќе »

http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/1CD7CD50EDDB2346B5ACDA1484BE172E.jpg

Имено Владата на Македонија распишува јавен повик на заинтерсирани странски и домашни инвеститори за градење на 560 километри нови автопатишта - под концесија ... крајниот рок за понудите е 15 август годинава ... Би сакал да верувам дека ке се исполнат плановите на владата да најде заинтересирани партнери меѓу странските и домашните инвеститори ... но со оглед на тоа што во овие патишта не се вклучена ни една делница на најфрекфертната саобраќајница од Грција до Србија ... некако сум скептичен дека ке има доволно заинтересирани за овие понудени правци ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter