Search This Blog

Tuesday, July 08, 2008

Директни преговори за името ... ??!

  • Што се крие позади ваквите размислувања меѓу грчките политичари т.е. нивните советници ...
  • Имено преку грчкиот печат се дознаваат шпекулативни најави дека е можно Бакојани да побара директни преговори за името - без посредство на обединетите нации ...
  • Дали грците увидуваат дека во Нимиц гледаат - подржувач на политиката на САД за името на нашата држава ... со директни преговори сметаат грчки аналитичари дека полесно и побрзо ке се дојде до решение ...
  • Очито е дека шамарок кој го зададе Грција на САД со ветото во НАТО - полека почнува да им се враќа како бумеранг ...
  • Тука влијае секако и големото купување на оружје и воена опрема од Франција - што америте нема така лесно да го проголтаат ...

- Сугестии до Бакојани за директни преговори со Македонија ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter