Search This Blog

Wednesday, July 16, 2008

Алманахот за Македонија од 1931 - стигна во Брисел ...

Сликата “http://www.rodnoto.com/images/newspost_images/koriza_copy1malka.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки. Сликата “http://www.tribune-eu.com/images/news/foto.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Алманахот за Македонија од 1931 - стигна во Брисел ...
Деновиве Алманахот за Македонија од 1931 приреден од БГ автори стигна во Брисел ... целта е да се докаже бугарскиот карактер на МК историја и идентитет ... бугарите на големо досолуваат на раната на МК идентитет ...
... станува збор за фасцинантна колекција на 3.500 фотографии од сите три делови на географска Македонија пред 1931 година, спакувани со тогашната бугарска политичка интонација, а сега и со предговор на лидерот на бугарската ВМРО, Красимир Каракачанов, кој не се ни обиде да ја скрие вистинската цел на објавувањето на алманахот со европска реторика. „Книгата се смета за јасна евиденција на минатото на географскиот регион Македонија, за борбата на македонските Бугари да претставуваат единствен идентитет во рамките на Отоманската Империја и подоцна за унификација со Бугарија. ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter