Search This Blog

Thursday, July 17, 2008

Вработување ... се намалил бројот на невработените ...

Се намалил бројот на невработените ... така велат податоците од државниот завод за вработување ... ако на ова ја додадеме табела за минатата година ... произлегува дека во Македонија почнуваат да цветаат рози во политиката на вработување ... т.е. дека невработеноста полека опаѓа ... со оглед дека е ова само статистика се прашувам дали е реална ... затоа самиот барам, но никаде не можам да најдам податок колку во Македонија има активно вработени лица ... таква статистика никој не води ...

читај повеќе » ...

Владата има оперативни планови за вработување - погледајте ги ...

Дали е сево ова резултат само на гумата на заводот за вработување ... ако не е, ке покаже зголемениот број на вкупно вработени лица податок кој иако го барам неможам да го најдам ... ако некој има линк до таков податок нека ми го пушти во коментар - ке бидам благодарен ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter