Search This Blog

Monday, October 30, 2017

Не го прави она што несакаш тебе да ти го прават.

Има едно човечко правило кое гласи: “Немој да го правиш она што несакаш тебе да ти го прават“. Некогашниот реформатор на ВМРО-ДПМНЕ (од пред десетина години) го стигна неговата клетва. На него и на неговата партија ги стигнаа сите клетви од разгневените негови политички противници. Груевски десет години постепено ја освојуваше сета власт во државата во сите нивои на власта (централна, локална, судска и медиумска власт) (со сите дозволени и недозволени политчки методи). Бидејки апсолутната власт апсолутно корумпира реформаторот Груевски стана најкорумпираниот политичар во историјата на МК демократија. Груевски и ВМРО-ДПМНЕ одкако ја изгубија централната власт ја губат скоро сета локална власт на овие последни локални избори. Го слушаме сношти како “плаче“ за изгубената власт и за сето тоа ја криви новата корупирана власт на СДСМ и пред се МК полиција. Ни на крај памет не му паѓа доброволно да си даде оставка во својата политичка партија. Веројатно ке чекаме од таму да го симне реформираното судство од СДСМ или реформаторите од неговите редови. На Груевски му се криви сите. СДСМ како корумпирана и желна за власт. Дуи кои ги смета за предавици. МК полиција пред се. На крај реши да не ги признава изборните ресултати ни во првиот ни во вториот круг на локалните избори. Касно е сега за Груевски да го прави она што СДСМ го правеше во изминатите неколку години.
Колку Мурто (од Муртино) ке го смени начинот на кој Курто владдееше десет години ке видиме брзо. МК гласач ке ги исчекува и неговите потези од власт која ја освоји. Ке го казни на првите следни избори кога тој ке проба апсолутно да владее со државата но и со партијата. Мурто (од Муртино) најпрвин треба да покаже дека ја реформира (демократизирајки ја) својата партија - па дури потоа да очекува дека тоа ке се случи и со сите други султански партии како резултат на ретроградните политики на нашите недоветни политичари.  

No comments:

Blog Archive

Site Meter