Search This Blog

Wednesday, October 07, 2015

Дворски игри, луткарски представи, замена на тези ...

Во “слободна и независна“ Македонија имаме по две династии во двете поголеми етнички заедници кои додека се во власт си играат “дворски игри“ за народот, додека тие слободно и законски дозволено (пошто нели сами си ги носат и пишуваат законите) не пљачкосуваат а ние “задоволно“ демек го гледаме јадот на “поразената“ фамилија која го чека редот да се качи во дворот и заседне за престолот. Така Курто и Мурто не “ебаваат“ сите а себе си го товарат магарето. Некојпат наместо плата ни даваа бонови со кои само кај нив мажевме да пазариме. Ние нив работна снага за да им ги градиме дворците а тие нам бонови за цркавица за живот. Сега нема потреба од тоа, со цркавицата од плата/пензија што ти ја “даваат“ плаќаш се што е нивно, вода, струја, дрвото/парното, храната (сега сите продавници се нивни па не се потребни бонови) и забава ни прават (театрите кои се од нив режирани со лутките нивни кои се истренирани и платени “забавувајки“ не, да мислиме дека сме среќни и весели, терајки не да се множиме за да можат нашите деца да не одменат кога ние веќе не ке можеме да ги двориме)... Малку ни е сето тоа па сега ни даваат индициии кој кого ебавал и каде ... Зависно која фамилија е на власт само ги менуваат местата (Курто и Мурто) и ги вртат своите плочи со заменети тези ... Лудило.

Она што всушност е позадина на сето ова е тоа дека тие всушност не ни играат своја игра - некој друг им ги пишува сценаријата (големиот брат) и не дозволува ниедна фамилија предолго да биде во доминантна позиција ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter