Search This Blog

Friday, October 16, 2015

Доказ/и ...

Го гледав сношти Јавниот обвинител на Македонија. Упорно велеше дека му недостигаат докази за да постапува по најосетливите предмети од организираниот криминал. Јавно објавените телефонски разговори по закон кој сами си го донеле биле незаконити докази и представувале индиции. Се работело на прибирање на докази и демек кога ке ги имале ке покренале кривични пријави. Го пршаа зошто не побара ПИМ мерки за татвите индиции дека масовно се кршат човековите права, правото на глас и корупција од огромни размери - одговори колку се сеќавам дека тоа не е негова надлежност туку надлежност на јавниот обвинител кој го води предметот. Тој бил само менаџер. Јавните обвинители по закон биле самостојни и независни, демек.

Значи криминал има, но нема доказ/и.

No comments:

Blog Archive

Site Meter