Search This Blog

Monday, October 12, 2015

Ми текна 2 - (предлог за Катица) ...

Фалсификат на пасоши и лични карти е сериозно кривично дело. Кај нас се појавија лажњаци во избори а во светот се тражат лажњаци за криминалци кои имаат потреба од криење на идентитет. Просто е добри лажњаци на пасоши и лични карти не се прават во домашна лабараторија. Тие се прават во оригиналното место за производство во државната лабараторија за печатење на пасоши и лични карти. Бидејки ние сме држава каде мафијата си има своја држава и институции, нема да ме зачуди дека познати криминалци за добри пари шетаат со наши пасоши.
Како да се фатат фалсификаторите. Просто е оригиналната хартија се произведува кај оригиналниот добавувач а тој сигурно не е фалсификатор - ке си го изгуби бизнисот. Нека прати Катица допис до фабриката подкрепен со државен потпис, подпомогнат со потписите на странските служби да и дадат број на формулари кои се пратени во МК надлежни институции. Потоа нека го спореди тој број со бројот на регистрираните формулари и бројот на издадените пасоши и лични карти. Нека ги одбие оние кои се згрешени. Кај згрешените нека внимава на количината, бидејки таму лесно може да се кријат фалсификатите. Значи просто е само треба добар попис на бројките и оп ете тука се криминалците. Лесно ке пропејат пониските службеници особено ако се вети скриен идентитет на заштитен сведок. Како дожд ке паднат сите. Проблем ке биде да се најде место во МК затворите. Но и тоа ке се реши ...
Само едно ме чуди колку всушност нашите политички криминалци биле наивни/невнимателни. Толку многу невнимателно зборувале се` и сешто на телефон. Сигурни биле во институциите на системот кои биле поробени од нив. Забораваат дека над попот секојпат има поп. Читле нешто од Орвел - ама ништо не научиле до крај ... Такви грешки скапо се плаќаат ... Големиот брат/браќа де, секојпат ствараат криминал/криминалци од сите видови а највеќе во политиката. Ги контролираат со тоа што ги следат и документираат. Кога ке ги потрошат едноставно ги пуштаат низ вода ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter