Search This Blog

Wednesday, April 21, 2010

Жени – Ви признавам

Заради икс, ипсилон причини последните два месеци осознав што е вообичаена работа на секоја една жена – која е:
 • домаќинка,
 • мајка,
 • жена,
 • љубовница,
 • вработена ….              Повеќе ».....

Веќе скоро два месеца ги работам сите работи на кои секоја жена е привикната од денот кога ке се омажи:
 • чистење,
 • готвење,
 • миење садови,
 • перење,
 • пружање веш,
 • пеглање …
Од сите работи најдосадно ми е бришењето прашина. Жени – Ви признавам дека работите исклучително тешка физичка работа, воедно и досадна. За да признаат и другите треба да се најдат во ситуација во која се наоѓаат жените – секој ден, секое утро, секој вечер …
Од сите најзаморна

1 comment:

mitra said...

Посебно бришењето прашина е најдосадно, затоа што по најмалку 4 часа нема резултати од работата. Не е лесно да си жена, но не е ни тешко затоа што жените се најдобри на свет.

Blog Archive

Site Meter