Search This Blog

Sunday, April 11, 2010

Леукемии, канцери, тумори … Една петина од Македонците/ките затруени … Како некој тивко да го чисти прекрасниот балкански простор од „катил“ луѓето кои живеат тука

Повторно почнав да ги шетам болничките ходници. Сега за друг близок член на фамилијата. Веројатен канцер. Имам чувство како една петина од Македонците/ките да се затруени од овие подмукли и злиќудни болести. Се чини дека се тие мутирани форми на некави експерименти излезени од епрувета и во форма на контролирано неконтролирани количини се експериментира на одредени делови од светот – за да се види колку може да издржи човечкиот организам а и да се прочисти малку територија, особено ако е стратешки значајна за војно политичко економски интереси на големите сили и особено на мултинационалните комапании кои ги контролираат дури и големите сили.          Повеќе ».....

Поминаа повеќе од десетина години како америте го фрлија отпадот(разни деривати на тешки метали и отпадоци од ураниум) врз бивша ЈУ т.е. Србија и Косово со делови од Босна. Последизите од труењето сите ги осеќаме, тие држави се наши комшиски држави со кои го делиме небото и воздухот и водата. Леукемии, канцери, тумори се втори причинители за смртност од листата на болести во бившите простори на екс ЈУ. Тука сме и ние. Хематологија и Онкологија се дупка полни со огромни зголемувања на сите видови на леукемии, канцери, тумори. Како некој тивко да го чисти прекрасниот балкански простор од „катил“ луѓето кои живеат тука.

Во сево ова америве ја водат најголемата прљава глобална игра. Профит на продажба на лекови и серуми е мултибилијардски бизнис. Видовме што се случуваше со кобожемската пандемија на прво птичијот, па свинскиот, па сега незнам кој друг нов грип …

No comments:

Blog Archive

Site Meter