Search This Blog

Monday, May 03, 2010

ЗБОГУМ НАЈСАКАНА, СЛАВИЦА (ЦАЦИ) ДИМИТРИЈЕВИЌ 1954 – 2010

Вчера по долго и тешко болување почина најсаканата жена во мојот живот. Мајка на моите две деца Ана и Воислав, мојот најдобар другар

Цаци беше сакана сопруга, добра мајка и одличен другар. Обожавана меѓу пријателите и роднините. Дете на хорското пеење:
  • Член на хорот Развигорче од неговото оснивање,
  • Член на академскиот хор Мирче Ацев,
  • Член на Радио хорот при МРТВ,
  • Професионален член на Хорот при Македонската опера и балет,
  • Член на професионалниот Црковнен хор, при Соборниот Храм на МПЦ од неговото оснивање,
  • Дете на Македонското хорско пеење.
Цаци, засекогаш ке останеш во нашите срца и мисли.
Погребот ке биде на 04.Мај.2010 год. (вторник)
Во капелата во 10,30 часот  а на гробиштата во Бутел во 11,30 часот.

9 comments:

Anonymous said...

NAJISKRENO SOCUSTVO!

Anonymous said...

Aleksandar, iskreno socustvo.
Zoran.

Anonymous said...

Искрено сочувство :(
Цезар

Anonymous said...

Искрено сочуство од Мелбурн
Горан

Photo Volan said...

ЕДИТ:

Погребот ке биде на 04.Мај.2010 год. (вторник)

Во капелата во 10,30 часот а на гробиштата во Бутел во 11,30 часот.

Kate Bela said...

Drag nash Cane,

So Iva i Marge sum na Skype, i jas i Ljubencho odednash doznavame za strashnata zaguba :(
Primete go nasheto dlaboko i iskreno sochuvstvo.
Da izgubish dve prekrasni zeni- majka i sopruga, vo tolku kus period-jaka ti dusha!!!

So mislite sme so vas.
Neka i e vechna slava na nashata mila, prekrasna Caci

Anonymous said...

Ни остануваат спомените, на бескрајните разговори, прекрасните мигови од младоста исполнети со безгрижност, многу песни, разиграни и растрчани и распеани деца околу нас...

Anonymous said...

Najiskreno socuvstvo ...

Ricka said...

Najiskreno Socustvo!
Ricka

Blog Archive

Site Meter