Search This Blog

Saturday, May 15, 2010

Гранд Хотел Македонија Скопје повторно на старата локација ...

http://maalo.webege.com/albums/squere/normal_s37.jpg
Гранд Хотел Македонија Скопје пред Јули 1963 та ...     Повеќе ».....

http://i248.photobucket.com/albums/gg177/lbocvarov89/5033_1183946161076_1300900979_50463.jpg
http://i265.photobucket.com/albums/ii203/mitatos/2115679113_21a9face8f_b.jpg
http://www.blesok.com.mk/Images/Gallery/33/10.jpg
http://i265.photobucket.com/albums/ii203/mitatos/a67001d87e8c4546_large.jpg
Гранд Хотел Македонија Скопје Јули 1963 та ...
http://img211.imageshack.us/img211/3452/hotelmakedonijaga7.jpg
http://i229.photobucket.com/albums/ee263/shabanadzovic/Kenzo%20Tange/Sk2.jpg
http://i265.photobucket.com/albums/ii203/mitatos/9ddeef369d065300_large.jpg
Долго време се залагам да се реизгради Гранд Хотелот Македонија, кој се наоѓаше карши Ристиќева Палата се до земјотреесот во Скопје од 1963 година. Постарите скопјани го паметат местото кое долго време беше мочалник на скопското корзо. Местото за среќа остана празно се до ден денешен, кога еве престижнот ланец на хотели Мериот го закупува за да гради свој хотел во центарот на СКопје. Да ги подсетиме помладите скопјани дека во Хотелот Македонија за време на земјотресот загинаа многу странски туристи кои таму престојуваа. Со реизградбата на хотоел на исто место се враќа уште една легенда на старо Скопје, се враќа дел од стариот дух - се разбира во нови услови на ново Скопје, но со стар шмек ...
http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/AD51508E607341489A1D74B049E5B90C.jpg
Скица на новиот Гранд Хотел Македонија - ланец Мериот

http://i245.photobucket.com/albums/gg72/lslcrew/javnacistota/18573_279826313242_725638242_440314.jpg
Не сум сигурен но горната скица е скица на хотоелот кој ке се гради во оквир на градската куќа, која е заеднички проект со реизградбата на Официрски дом Скопје – во Градска куќа на Скопје. Ова е соседна локација на новиот Град хотел Македонија …
http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/87Large-5.jpg?t=1240737964
http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/810Large-5.jpg?t=1240738046
Локација на која Мерот ке го реизгради сега новиот Гранд Хотел Македонија

Quote mitatos Quote Post
 ReplyReply #76 Posted: 15-Aug-2009 at 18:33
Poveketo se od LIFE magazin ,nekoi se drugi sliki sto gi najdov na net. 1.

2.

3.

4.

5.

6. Biblotekata edna od najubavite objekti spored mene vo togasno skopje.

7. Hotel Makedonija

No comments:

Blog Archive

Site Meter