Search This Blog

Thursday, May 20, 2010

Чистење на Скопје обврска или … од денеска ке почнам редовно да го чистам домот …

Вчера гледам неколку градоначалници на Скопје со сите директори на јвните комнунални претпријатија се наредија пред ТВ камери и сликајки порачаа: Од денеска ке почнеме да го чистиме Скопје !!         Повеќе ».....


Се прашувам дали чистењето на Скопје е обврска која треба да ја одработат надлежните кои вчера се сликаа. Зошто е потребна парадата. За сето тоа тие се платени со пари од граѓаните а чистењето е нивна редовна обврска. За досега неисчистените места треба некој да сноси одговорност а не да се фали сликајки се пред медиумите дека сето тоа ке го исчисти.
Од линковите на сликите ке видите дека ова е повторување на ланската акција за чистење на Скопје. Сликањето заради редовно ивршување на работите продолжува … нешто како кога забар ке почне да говори од денеска ке почнам да Ви ги поправам забите или домаќинката ке каже од денеска ке почнам редовно да го чистам домот …

1 comment:

Anonymous said...

Da si se preispitas ti batka ne e loso,tebe sve nesto ti smeta ovie vemerovcinja sto ke napravat ili imaat namera da napravat,sto si tolku poln so zloba i negativna energija ...... gospod da cuva i da brani .... tuuu aj da ne kazam nekoj potezok zbor ...

Blog Archive

Site Meter