Search This Blog

Monday, May 31, 2010

Перфидна манипулација на јавното мнение со народни пари

Манипулациите со јавното мнение се практика во сите опшества. Ги имало и ке ги има. Но вообичаено манипулација со јавното мнение се прави со приватни пари за приватни потреби. И тоа по мене не би требало да биде дозволено бидејки секоја манипулација води кон кризни периоди. Но манипулација со јавното мнение со народни пари е изум на сегашната власт. Начин да се подјарми една цела новинарска фела и упрегне со народни пари да работат за нивен интерес. Тоа е најнова новинарска фабрика – платена со народни пари. Згора на се власта тврди дека се е законски.              Повеќе ».....
Баш ми е гајле што владата работи 24/7 – па за тоа е платена, ама не. тоа е лајтмотив за манипулација на јавното мнение, Владата демек работи, толку работи што ноќта ја претвора во ден. Баш ме брига да ја гледам Владата како напорно работи во долги ноќни директни преноси. Сакам резултати а не да гледам дека работи. На кого му е потребо стопати неделно да слушне колку многу киловати произвеле Електрани на Македонија. Но не, тоа е потребно за да се исперат државни пари и прелеат во приватни медиумски куќи кои ке одработат на избори или да им се плати за она што одработиле на предходните. Така се убиваат медиумите и се убива прставата за објективноста на јавното мнение.

No comments:

Blog Archive

Site Meter