Search This Blog

Thursday, May 15, 2008

Легализаија и фискализација на проституцијата ... јавно прашање до двете коалиции ...

Уште пратеникот Тодор Петров од првиот МК парламент предлагаше закон за легализација на проституцијата и Агенциите за ескорт ... Едно време чинам во еден парламент и Слободан Даневски имаше слични идеи ... но колку знам до денеска немаме закон за оваа “дејност“ ... за најстариот занает ... Владата во програмата од 100 чекори - проширената и надградената се нема изјаснето за ова ... иако во други делови се залага за прибирање на данок од сите даночни обврзници ... во минатите две години дури се почна со фискализацијата на верските заедници ... “Попе дај фискална“ ...

А опозицијата и така нема програма ... ке чека да се изјасни ВМРО-ДПМНЕ ... па евентуално низ критика да ни го каже својот став ...

На кого му одговара ваквиот правен вакум во “најстариот занает“ ... или главите се во песок ... или да не речам меѓу што ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter