Search This Blog

Loading...

Wednesday, May 14, 2008

Фрчковски ... Палата на соништата ... Министерство за вистината ... демократура ...

Можеме на Фрчковски да му лепиме какви сакаме етикети ... дека е љубител на: коњи и анфори ... рејбан наочари ... уметнички слики ... рачни часовници ... млади жени ... дека е политички камелеон ... дека е интелектуална курва ... дека си ја тепал жената ... дека мава шлаканици и влече за коси бивши студентки ... но за една работа на Фрчковски мора да му симнеме капа ...

Тој е мајстор на пишаниот збор ... Способен е низ често саркастични текстови да извлекува дефиниции во мал број на зборови - кои многумина ги заболуваат ... како што беше случајот со демократура ...

Се фаќам и самиот дека често не му ги читам колумните ... можеби заради тоа што сум љубоморен на неговата способност и мајсторство ... но често се воодушевувам на некои колумни каде ке најдам саркасчна дефиниција во негов стил ...

Еве и во последната колумна интересни му се дефинициите за: Палата на соништата ... Министерство за вистината ...

- Интелектуална “платформа“ ... ??!
- ДЕМОКРАТУРА ... дали во Македонија имаме ДЕМОКРАТУРА ... ??!

1 comment:

Anonymous said...

Линкот си го земал од насловна, а „Дневник“ ги менува тие линкови после еден ден. Трајниот линк е во архивата, овој http://www.dnevnik.com.mk/?itemID=8380F3A295BC7A40B6C0B42CC8A2BDBA&arc=1

Blog Archive

Site Meter