Search This Blog

Thursday, May 29, 2008

Влада во Србија ... можно пресликување во Македонија ...

Во Србија денеска на ниво на градот Београд за градоначелник е избран Радикалот Александар Вучиќ ... на ниво на Београд коалицираат Радикалите, Демократската партија на Воислав Коштуница и Совијалистите на Дачиќ ... Демократите на Тадиќ иако и на ниво на Београд имаа нејвеќе гласови не успеаа да се договорат за коалиција и избор на градоначелник ...

Ова веројатно ке се преслика и за цела Србија ... но тука Социјалистите на Дачиќ имаат ваква фактура:

  • прекин на прогонот на фамилијата Милошевиќ
  • ослободување од затвор на поранешниот директор на Телевизија Србија Драгољуб Милановиќ
  • потпишување на договорот за стабилизација и асоцијација со ЕУ
  • зголемување на пензиите за десет насто
Ваква улога за формираше на влада во МК по изборите ке има ДУИ ... без нив не ке може да се прави влада и тие фактурата уште сега ја спремаат ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter