Search This Blog

Friday, May 16, 2008

Конечно ...

Конечно за нешто партиите во РМ дојдоа на ставови како што им прилега на нивните опции, имено:

- ВМРО-ДПМНЕ како партија на десницата се залага за таканаречен “рамен данок“ (сите да плаќаат исто и богатите и сиромасите ...) и за привлекување на странски инвестиции со многу погодности ... значи го штити капиталот пред се ...

- СДСМ во овој изборен циклус се залага за враќање на “степенасто плаќање на даноци“ т.е. оној кој заработува повеќе и да плаќа повеќе ... што е блиску до опцијата на левицата ... а од друга страна се залага за зголемување на правата на работниците ... (минимална плата, стечајците ..) ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter