Search This Blog

Tuesday, May 06, 2008

За името по изборите ...

Грците се изборија за името да не се муабети додека нема нова Влада ... а тоа ке биде месец два по изборите ... со тоа ја навртеа воденицата на чекање на резултати од председателските избори во САД ... башка во ера на председавање на Франција со ЕУ ...

Навистина беше нивно да се очекува дека ке има преговори за спорот за името додека нема одговорна Влада ... Дополнување на сево ова е дека Грција прифаќа да има референдум во Македонија за името но тие нема да подпишуваат ништо додека референдумот не се спроведе ... нормално потоа (по нашиот референдум ...) тие може и поинаку да се изјаснат поинаку ... и ке имаме ситуација на бесконечни преговори ... кои значат стопирање на НАТО и ЕУ интегративните процеси ...

Колку долго сево ова може да го поднесе МК економија ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter