Search This Blog

Thursday, May 08, 2008

“Договорот“ со САД ... стана “Декларацијата за стратешко партнерство и соработка“ ...

Во политиката се знае - вечни се само интерсите ... Ветениот Договор од Буш за воено-техничка соработка ... придружен со економски мерки - прерасна во “Декларацијата за стратешко партнерство и соработка“ ... које вечерава ке ја потпишат Министерот Милошоски и американскиот државен секретар Кондолиза Рајс ... детали од декларацијата не се кажани ...

Цело време од ветувањето на Буш се случуваше процес на одлагање на ова подпишување ... кое се правдаше дека - се прецизираат деталите ... дека посетата на Папата е причина ... дали ... дали можеби нешто друго го симна нивото на документот кој вечерава се подпишува ... ?? Дали предвремените избори имат некаков удел во сето ова ... дури и преговорите за името се одложени - по крајот на нашите избори ... нели беше речено “и избори и преговори“ ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter