Search This Blog

Friday, May 16, 2008

“Купувајте МК производи“ - ама ако се од Данска ... Лицемерје ...

http://vipcartoons.blog.com.mk/system/files?file=mk-kvalitet.jpg Сликата “http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9c/Flag_of_Denmark.svg/370px-Flag_of_Denmark.svg.png” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Владата се отепа со рекламна капања за купување на МК производи ... дури бара да имаме фискални сметки кои ке покажуваат колку си купил МК производи ... иако на секој производ јасно стои кој е производител и го има/нема амблемот на “сонцето“ ... во исто време ДИК купува нови 6.000 гласачки кутии од Данска ...

Зарем во МК нема способна фирма која ке произведе гласачка кутија ... господо за гласачка кутиија не е потребна свемирска технологија ... лицемерно однесување на државата ... или мислиме дека ако се кутиите од демократска Данска и изборите ке ни бидат по-демократски ...

1 comment:

Stefan said...

Тотално се сложувам со тебе. Некои потези на државава се несватливи.

Добар пост, поздрав

Blog Archive

Site Meter