Search This Blog

Wednesday, May 14, 2008

Гордана Јанкуловска ...

а гледав сношти кај бурекчијата ... млада, елоквентна ... мислите и течат лесно ... се чинш дека во работата што ја работи тече мед и млеко ... брзо учи ... и по Ставревски чинам дека е Министер со најмалку грешки ...

Кога ја постави премиерот за Министер во ресор во кој владеат строги правила ... опозицијата обвини дека таа само ке биде висок “портпарол“ на Министерството за полицијата - но дека со министерството ке раководат други “структури“ блиски до Премиерот ... опозицијата тоа често го потенцираше ... дали е тоа така сигурно највеќе знаат оние кои се во министерството ... 13-ет иљада вработени ... бројна “фабрика“ би рекол ... Фрчковски обвини дека министерството било претворено во Министерство на “вистината“ ...

Црна дамка на Министерството се бројните неразјаснети крупни пљачки на нашите пари од пошта ... веројатно и многу други незавршени задачи ... но мојата оценка за министерката е сепак преодна/во однос на други министри ... ја одигра добро улогата за што беше назначена од Премиерот ... дека премиерот е задоволен со неа потврдува и нејзино назначување за носител на листа ... таму некако не и сјае толку силно звездата ...

Да, ке заборавев ... неопростиво е дојавувањето на новинарите за сите спектакуларни апсења ... кои од нормална работа на полицијата се претворија во јавен линч ... презумцијата на невиност не се почитуваше ... тоа е голем грев во демократско општество ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter