Search This Blog

Sunday, May 25, 2008

Изборни блогови ...

Осем што партиите се представуваат во меистрим медиумите - партиите се потрудија да се представат и таканаречена блогосфера ... ке речам неуспешно ... бидејки блогот е сепак лична страница ... поприродно е представувањето на партиите преку нивните интернет страници ... форуми ... Блоговите на партиите и нивните интернет страници не се користат за екслузивни информации од типот на представување на кандидатите за пратеници како личности ... се верглаат и спамираат ствари што се кажуваат по митинзите ... или изјави на водечките личности ... сеуште сме во сфера на бирање за која партија ке гласаме а не какви луѓе се на листите и соодветно на нивниот квалитет да гласаме за нив ... веројатно затоа покасно пратениците стануваат само пиуни на власта ... а треба да се контрола на власта ...

читај повеќе »

Ке заборавев наместо достоиствена почит на коментаторите по блоговите во однос на партиите - се користи просторот за вулгарни испади и навреди ... така се упропастува можноста да се чујат обједтивни критики према власта или опозицијата ... сето ова го прават десетина блогери - кои под разни никови сами себе си се прашуваат и сами си одговараат ... умртвувајки ја желбата на се поретките објективни коментари ...

Би било интересно во последната недела кандидатите за пратеници осбено оние под третата позиција на листата да се представат со свои колумни и дел од биографските податоци ... тоа е сосема бесплатно за партиите а гласачите ке можат да се запознаат кои се кандидатите анонимуси и како тие размислуваат ... зошто би гласал за него ...

Ми се смачи од стариов начин на водење на партијска кампања каде пратениците се само безгласни фигури и првпат ке ги слушнеме како “тресат зелени“ во парламентот ... или сеедно каде ја покажуваат својата елокветност ...

Позиција/опозиција - присутност на блогови е 4 : 1 во корист на ВМРО-ДПМНЕ ... и како број на блогови и како кометари ... десните се помногубројни на интернет медиумите ... и погласни ...

- Блог и сајт на коалицијата СОНЦЕ ... ако сакате да играте по блогови играјте со лични блогови ...
- Блогот/овите на портокаловите ... Македонија знае ...
- ВМРО-ДПМНЕ ... нова интернет страница ...
- Блогерите и изборите ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter