Search This Blog

Saturday, May 10, 2008

Евроскептицизмот во Србија и Македонија ...

Се чини дека и во Србија и во Македонија таканаречените “европски опции“ ке ги изгубат изборите ... Изолацијата на Србија и Македонија од ЕУ е предолга ... политиката на ЕУ е - со користење на повеќе “стап“ од “морков“ ... така да граѓаните и во Србија и во Македонија се свртија кон “националните идеии/идеали“ ...

Дали ЕУ ке се загрижи заради неуспехот на својата политика на стап и морков кон овие две држави ... сепак и двете територијално припаѓаат на ЕУ ...

Не сум од оние кои мислат дека мали народи можат да водат толку јаки внатрешни политики ... се чини дека премногу малку “морков“ добија овие две држави за да народот се определува за ЕУ политиките ... ЕУ ги понижи националните чувства на граѓаните од двете опции до тој степен што евроскептицизмот никојпат не бил поголем во Србија и Македонија ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter