Search This Blog

Tuesday, May 27, 2008

Најнова анкета ... Огледалце огрледалце мое ...

Сликата “http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/80A49E862F3D734082CD1724EE7849DC.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
Институтот за демократија, анкета спроведена викендов. На прашањето за која партија ќе гласате на 1 јуни, за ВМРО-ДПМНЕ се изјасниле 31,3 отсто, додека за СДСМ би гласале 11,2 проценти.
Не почекаа ни еден ден од предпоследната анкета ... каде се говори за приближување на двете коалиции ... Институтот за демократија искочи ден потоа со нова анкета - во која се повторуваат истите соодноси ... 3 : 1 во корист на ВМРО-ДПМНЕ ...
Го слушав сношти и премиерот на интервјуто на Канал 5 ... рече дека и нивните интерни анкети говорат дека ке однесат убедлива победа ... иако запрашан одбегна да ја коментира предходната анкета ... На мое изненадување тој рече дека ДУИ се приближува до ДПА и дека постои голема веројантност ДУИ да победи на изборите во албанскиот кампус ...
Ова со анкетиве ме подсетува на една многу стара приказна во која кога ке се загледаш во огледалото се прашуваш “Огледалце, огледалце мое - кажи на светот најубав кој е ? ...“

No comments:

Blog Archive

Site Meter