Search This Blog

Saturday, May 24, 2008

Немаме куршуми за албанците ... имаме ли ние Јавен Обвинител ?? ...

Ова е изјава на Али Ахмети на митингот во Тетово ... по пукањето врз него ...

Ако ја анализираме изјавата “Немаме куршуми за албанците ...“ ке дојдеме до најмалку две констатации:

  • дека Али Ахмети има куршуми - но не за Албанци ... со што јавно признава дека албанците од неговата партија не го имаат целосно предадено оружјето и муницијата од конфликтот во 2001 ва ... за што сведочат и бројните наоѓања на складишта со оружје и муниција ...
  • дека Али Ахмети кога веќе вели дека има муниција - планира да го користи за “неалбанците ...“ од неговото соседство ... инаку за што би била муницијата и оружјето кое самиот вели дека го има ...
  • имаме ли ние Јавен Обвинител ?? ... изгледа немаме - бидејки ако имавме заради ваква изјава ке поведеше постапка ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter