Search This Blog

Tuesday, May 13, 2008

Митинзи ... оние изборните ...

Сегашните митинзи на двете големи коалиции ми личат на добри бесплатни јавни журки ... само не ми е јасна потребата да се влечкаат исти “статисти“ со неколку стотина автобуси ... Митинзите чинам треба се наменети да се обратиш на локалните бирачи ... која е поентата за дваесет дена да те слушаат исти луѓе ... дали така залажувајки се себе, се обидуваш да ги залажуваш сите ... јавноста, дека подршката од граѓаните е голема ...

Скоро сум сигурен дека на секои наредни избори ке имаме се помалку вакви гломазни митинзи ... можеби на почетокот и на крајот на изборите ... Но добро, гледам барем дека младите имаат можност за бесплатна забава се разбира по крајот на говоранциите ... ваљда не бараат партијска членска книшка за да се забавуваш ...

И да, зошто митинзите секојпат се во нокни часови ... веројатно има некоја мит-ска магија на ноќта ?? ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter