Search This Blog

Monday, May 26, 2008

За црвеноата линија околу името ...

Мислам дек сега работите се појасни ... нашата црвена линија околу преговорите за името од двете коалиции е поставена и јасно видлива ... тие се на скоро исти позиции ... името го користат само за да пробаат да профитираат околу него а не дека има некакви разлики кај двете коалиции ... националниот идентитет е црвената линија за двете коалиции ...

Едина новост што ја слушнав од Шекеринска е дека никаде во времената спогодба не стои менување на идентитетот ... дека се преговара само околу името ... Груевски исфрли теза дека нема да прифати промена на уставот заради промена на името ... името кое ке го договори/прифати со Грција ке биде проверено на референдум ...

1 comment:

Anonymous said...

VOLANCO KOLKU I DA SAKAS DA GI IZEDNACIS DVETE POZICII NE KE DA TI USPEVA,ZATOA STO SE BLISKI NO SEPAK DALECNI,TI TEKNUVA?

Blog Archive

Site Meter