Search This Blog

Wednesday, May 21, 2008

Забрането снимање на јавни собири ... ??! ... ДОЗИРАЊЕ НА ВИСТИНАТА ...

Пред почетокот на изборната кампања имав намера да одам на оделни промоции не двете поголеми политчки партии за да направам некоја моја фотографија ... и да Ви ја представам како моја фото старија од политичките кампањи ... нешто внатре во мене ми рече - “не оди“ ... и не отидов ...

Дека тоа внатре во мене - било во право ... се покажа и денешното или вчерашното апсење на еден граѓанин кој снимал јавен собир/обраќање на една политичка партија ... Колку знам снимање на јавни настани и собири не е забрането со ниеден закон ... дали ??

1 comment:

Anonymous said...

Во фашистички држави, снимањето е забрането.

Blog Archive

Site Meter