Search This Blog

Wednesday, May 14, 2008

Вработување ... партии ...

Сношти во една дебатна емисија се јави една девојка и се пожали дека неможе да се вработи - затоа што не е член на ниедна партија ... запраша: зарем ние кои не сакаме да сме партиски активни - немаме никава шанса во сегашна Македонија ... зарем пораката за нас е да си одиме од Македонија, како што тоа го прави голем дел од младината на Македонија ...

Пораката која ја упати девојката за мене беше силна ... дека по едноумието на минатата власт каде за да напредуваш мораше да станеш “партиец/комунист“ ... поминуваме во двоумие на сегашните власти - предводени од двете поголеми партии ... кои вработуваат пред се‘ заради партиска припадност како прв приоритет ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter